Negen redenen waarom je je website goed moet onderhouden

Zoals bijna iedere ondernemer weet is een website ontzettend belangrijk. Of je nu een online bedrijf bent die afhankelijk is van veel internetverkeer, of een bedrijf die zijn website gebruikt om aandacht te krijgen voor de fysieke winkel. Voor beide bedrijven is het belangrijk om online vindbaar te blijven doormiddel van je website. Het is dan ook belangrijk dat je website goed blijft werken. Hier zijn 9 redenen waarom je ervoor moet zorgen dat je website regelmatig wordt ge-update.

1. Het actualiseren van de website

  • Het onderhouden van de website actualiseert de inhoud van de website. Om ervoor te zorgen dat je website het aantal bezoekers krijgt die je wilt is het belangrijk om constant je content te vernieuwen en om binnen de website onderhoud te blijven plegen. Niet alleen maakt het je website interessanter, maar je wordt ook nog eens beter gevonden in Google.

2. Nieuwe & oude functies

  • Zodra je als bedrijf je dienstenpakket uitbreidt, dan is het belangrijk dat de klanten die je website bezoeken ook over deze diensten kunnen lezen. Daarnaast kan je nieuwe functies toevoegen aan je website waar mee je klanten een bepaalde kant op kan sturen. Bijvoorbeeld naar een winkelmandje! Het gevaar wat je creëert als je de website niet updatet, zijn bijvoorbeeld verouderde functies op je website. Deze functies zouden gebruikers weg kunnen trekken van je pagina.

3. Bugs & fouten

  • Onderhoud aan de website zorgt er ook voor dat bugs worden verholpen. Dit merk je misschien niet direct, maar het kan wel ontzettend vervelend zijn, omdat het bepaalde functies van de website buitenwerking kan stellen. Door te blijven updaten worden deze bugs en fouten gevonden en opgelost.

4. Aanpassen aan nieuwe technologie

  • Het internet is constant in beweging. Er worden nieuwe technieken gebruikt om online ervaring van klanten steeds weer beter te maken. Gebruikers kunnen tegenwoordig je pagina bereiken met hun smartphone, dit kan problemen veroorzaken als je niet beschikt over een responsieve website. Het onderhoud van de website kan er voor helpen om aan te passen aan deze nieuwe ontwikkelingen en de site goed draaiende te houden op alle apparaten.

5. Software updates

  • In de meeste gevallen is het belangrijk om je software een update te geven. Verouderde software kan zorgen voor veel verschillende problemen met je website. Bijvoorbeeld slechte prestaties en veiligheidsbedreigingen.

6. Toegevoegde beveiligingsfuncties

  • Over veiligheidsrisico’s gesproken. Er lijkt altijd nieuws te zijn over hackers die websites hacken en persoonlijke informatie stelen. Als dit met je website gebeurt kan het merk van je organisatie ernstig beschadigd raken. Het onderhoud van je website zorgt ervoor dat je beschermd blijft tegen deze bedreigingen.

7. Zoekmachine algoritmes

  • Om je website goed vindbaar te houden op google zal je ervoor moeten zorgen dat je makkelijk bereikbaar bent via zoekmachines. Om je SEO te optimaliseren, kan het onderhoud van je website je helpen om je aan te passen aan het constant veranderende algoritme van de zoekmachine. Een goed functionerende website scoort namelijk hoger in de ranking.

8. Back-up

  • Door je website bij te houden, blijf je een werkende back-up houden. Je kan op deze back-up vertrouwen in het geval dat je systeem crasht of zodra er iets met je programma gebeurt. Het is makkelijker om vanuit een werkende back-up verder te gaan met je online activiteiten, dan om weer vanaf nul te moeten beginnen.

9. Je product

  • Het is belangrijk om je aandacht op je product te houden en niet op het constant onderhouden van je website. Je hebt al genoeg te doen aan binnen je bedrijf. Het updaten van een website kan aardig wat van je tijd innemen als je niet goed weet wat je doet. Het is daarom aan te bevelen om dit uit te besteden. Het inhuren van iemand om te helpen bij het onderhoud van je website zorgt ervoor dat je online aanwezigheid optimaal blijft zonder dat dit je tijd kost.