Buffer Social Media Management

Beheer jij meerdere social media profielen op bijv. Facebook, Instagram, LinkedIn, etc. en gebruik je geen content management tool? Dan ben je waarschijnlijk heel vertrouwd met de ‘’klassieke’’ workflow. Je bent opzoek naar nieuwe content, deze bewaar je ergens om later te verwerken en vervolgens te posten. Wat nu als ik je vertel dat het makkelijker, efficiënter en overzichtelijker kan?

 

Buffer!

Met behulp van Buffer kan je een eigen ‘’buffer’’ van artikelen aanleggen die je zelfs kan inplannen op een door jouw ingestelde tijd en datum. Hierdoor kan je in een paar dagen tijd voor meerdere weken, zelfs meerdere maanden aan content schrijven en inplannen. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Buffer is de workflow voor het ontdekken, verwerken en publiceren van content die op social media wordt gepubliceerd. Naast deze functies heb je met Buffer ook nog eens de mogelijkheid om je functiepakket uit te breiden waardoor je het werk binnen je social media een stuk makkelijker maakt.

 

Betaald of gratis?

Buffer biedt een gratis proefperiode voor de zakelijke accounts. Je kan de betaalde functies eerst testen om te zien of deze meerwaarde hebben. De proefperiode duurt 14 dagen. Naast de betaalde versies is er ook een gratis account beschikbaar met een aantal basisfuncties. Echter word je met dit gratis account wel erg beperkt in je mogelijkheden. Dit vertaalt zich vooral in het maximaal aantal berichten wat je kan inplannen. In de gratis variant kan je tot 10 berichten inplannen per social media medium. Met de betaalde (uitgebreidere) variant kan je al snel 100+ berichten inplannen.

 

Buffer in het gebruik.

De gebruikersinterface is erg gebruiksvriendelijk en je zal zeker niet snel in de war raken van alle opties die er zijn. Buffer is erg overzichtelijk. Het belangrijkste onderdeel van Buffer is de wachtrij. In de wachtrij staat alle inhoud die je hebt opgeslagen voor latere publicatie. Alle berichten staan in de volgorde van de ingeplande datum. Heeft het bericht nog geen concrete datum? Dan worden de berichten in vermeld in de volgorde waarin je ze hebt toegevoegd. Zodra je de social media kanalen hebt gekoppeld, met Buffer, staat automatisch het logo en de gebruikersnaam van je account in het systeem. Hierdoor is het overzichtelijk en vertrouwd.

 

Conclusie

Buffer biedt op het gebied van social media management erg veel mogelijkheden. Het biedt de optie om berichten/content op te slaan, in te plannen en direct te publiceren op elk gewenst social media kanaal. Hierdoor heb je een overzichtelijke database met content en bespaar je tijd doordat je direct op meerdere kanalen berichten kunt posten.