5 voordelen voor het gebruik van WordPress

Als je van plan bent om een website te bouwen, geloven wij dat WordPress de beste optie is, omdat het de tools en middelen heeft die nodig zijn om een goede basis te creëren voor functionele en representatieve website. WordPress is een open-source content management systeem, ook wel CMS genoemd. Een CMS is software waarmee je eenvoudig de inhoud van je website kan bewerken zonder dat je hier veel technische kennis voor nodig hebt.

WordPress is een open source

Een van de grootste aspecten van WordPress is dat het open-source software is. Dit betekent dat iedereen toegang kan krijgen tot de documentatie en kernbestanden. Hierdoor kunnen ontwikkelaars en gebruikers veel informatie verzamelen en ontwikkelingen in het programma doen. Er is veel informatie beschikbaar waardoor ook er ook veel ondersteuning gegeven kan worden. Daarnaast wordt de veiligheid van het programma alleen maar verbeterd, omdat de ontwikkelaars problemen vinden die direct opgelost kunnen worden.

 

WordPress maakt het makkelijk om je website te laten groeien

Een groot voordeel van WordPress zijn de oneindige mogelijkheden van plug-ins. Je kunt deze pluggins gebruiken om een specifieke functionaliteit aan je website toe te voegen. Stel je wilt evenementenkalender toevoegen, dan kan je hier een plug-gin voor installeren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het kan wat tijd kosten om de functies in te stellen zoals jij wilt, maar plug-ins besparen je heel veel tijd en ingewikkelde problemen.

 

WordPress is geschikt voor SEO

Een ander groot voordeel van WordPress is dat het uitermate geschikt is voor SEO. WordPress is zo ingesteld om te presteren voor zoekmachines. Je kunt eenvoudig “mooie’’ permalinks toevoegen. Deze ‘’mooie’’ permalinks scoren hoger dan andere links. Een permalink is het deel die na de .nl of .com komt en begint altijd met een slash. Een voorbeeld: Wakkermedia.nl/contact

 

WordPress heeft ingebouwde Blogondersteuning

Toen WordPress werd geintroduceerd jaren en jaren geleden, was het voornamelijk bedoeld als blogsoftware en tot op de dag van vandaag is bloggen nogsteeds een enorm belangrijk onderdeel van WordPress. Je hebt een website gemaakt en je wilt een blogpagina toevoegen, dan leent WordPress dankzij hun ruime ervaring een prachtige uitkomst. Een blogpagina is ontzettend snel op te zetten en kan zorgen voor erg veel verkeer op je website. (Mocht je afvragen wat de voordelen van blogmarketing zijn, lees dan onze blog hierover!

 

Klik hier om naar deze blog te gaan:

https://www.wakkermedia.nl/2019/05/27/blog-marketing-wat-is-het-en-hoe-doe-je-het/

 

WordPress is erg veilig!

WordPress heeft in het verleden een wat minder goede reputatie gehad als het gaat om veiligheid, maar zoals gebleken is met vrijwel elke vorm van technologie, is niks 100% hackproof. Als je een WordPress-site op de juiste manier opbouwt en regelmatig onderhoud door updates door te voeren, dan is de site perfect beveiligd. WordPress wordt samen met de bijbehorende plug-ins, voortdurend bijgewerkt. Het belangrijkste is dat de updates correct en op tijd uitgevoerd worden op je website. Beveiligingsupdates worden vaak automatisch geïnstalleerd, maar er moet altijd gecontroleerd worden of dit intern voor de website niks veranderd qua functionaliteiten. Het zou zonde zijn als er een deel van de functies niet meer werkt op de website, zonder dat je dit door hebt.

 

Een leuk weetje! Het Witte Huis in Amerika heeft ook een website gebouwd in WordPress.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.